23 april 2023
13:00

FC Brandbergen

Referat: Västerhaninge IF - FC Brandbergen

Årets första derby slutade med en sur förlust 0-1. Vi ska kanske börja i rätt ände. Vi ska vara stolta över prestationen då vi drev matchen och var värda något mycket bättre. Redan efter någon minut gick Andrej sönder då hans axel hoppade ur led. Västerhaninge spelade och Brandbergen skickade långt på sin farlige forward Musa Dibba, en ganska enahanda matchbild. Efter drygt 20 kliver domaren in i handlingen och ger Brandbergen en straff, ytterst märkligt. Rättvisa skipades då Isaac räddade straffen. 0-0 i halvtid.

Andra halvlek Västerhaninge tar återigen tag i taktpinne. Visst ska det vara mål på flera av de chanser man hade men en kombination av bra målvaktsspel och att vi inte är tillräckligt distinkta i avslutslägen gör att bollen inte går in. Närmast var Farmin med ett skott i kryssribban det var för övrigt andra gången bollen tog i virket bakom Brandbergens målvakt.

Sen kliver domaren in i handlingen igen. I 95:e minuten Brandbergen får en frispark, bollen slås från fel position men domaren blåser av. Bollen slås igen från en ännu mer felaktiga position utan att domaren gett signal. Domaren tänker blåsa men tar ner pipan, bollen går ut till kanten hårt inlägg och bollen stöts i mål. En häpnadsväckande domarmiss. Vild glädje från Brandbergsspelarna stora protester från VIF.

Utifrån prestationen så är vi nöjda. Spelet såg bra ut det enda vi är missnöjda med är resultatet. Stort av domaren efteråt att säga att ibland blir det fel. Nog om det nu är det bara att gå vidare. Det väntar ett nytt derby nästa vecka.